Sjamanisme

HET SIBERISCH SJAMANISME

Het sjamanisme is de oudste der natuurtradities. Het wordt geschat tot 45.000 jaar oud te zijn. Het Boeddhisme, Hindoeïsme, Taoïsme, Paganisme, enz…., al deze voor-christelijke tradities symboliseren het Oude Weten. Weinige mensen weten dat tradities zoals authentieke yoga & âyurveda ook hun roots hebben in het sjamanisme.

Het woord sjamaan of šaman is afkomstig uit Oost Siberië en betekent "hij die Weet' of 'hij die Ziet'. Zijn kennis en inzicht dankt de sjamaan aan zijn relatie met de natuur en de spirits. Hij is therapeut, dorpsgenezer, priester en een tolk tussen de werelden.

 

In het Siberisch sjamanisme werken we met de 4 Great Spirits. Elke ziel heeft ook 4 zielendelen gekregen die bij elke grote Spirit horen en een vijfde deel, je droomlichaam. Een gedegen kennis van het Siberisch medicijnwiel en de 5 zielendelen helpt een persoon om in evenwicht te blijven. De basisintentie van healing is 'balans'. Hoe bereiken we de inzichten om in balans te blijven? Gewaarzijn. Dit vinden we ook terug in de mindfulness (boedhistische stroming).

De methode om de balans te herstellen kan via trancereizen zijn d.m.v. drum, dans, zang, maar ook aandacht voor je fysieke gezondheid.

Een samanistisch healer of sjamaan kan je hier bij helpen.

.

DE ALTAI

In Siberië zijn er verschillende tradities in het Sjamanisme. Het is dan ook een enorm groot gebied. De Altai is gelegen in Zuid Siberië en is sinds begin 1900 onder Russisch bewind, ze hebben ook al onder bewind gestaan van China en Mongolië. Het oorspronkelijke volk in deze grote regio hadden hadden verschilliende sjamamistische filosofiën die door de jaren heen ook beïnvloed werden door elkaar maar ook door het Boedhisme. Het geloof in de 4 grote sprits is een rode draad doorheen het gebied, alsook verschillende rituelen. Volgens Drunvalo Melchisedek is het oorspronkelijke Sjamanisme in het Oosten ontstaan en van daaruit gereisd naar het Westen.

In de Altai zijn er 3 grote bergketens die de Gouden bergen worden genoemd. Het Altait gebied wordt omringd door 4 landen: Siberië, Mongolië, China en Kazachstan.  Een van die bergketens heeft de hoogste berg van de Altai : Belukha, het valt onder het Unesco Wereld Erfgoed. 

Sommige archeologen en boeddhistische geleerden en filosofen geloven dat Belukha een heilige plaats is waar men de God van de wijsheid ontmoet in Shambala. Alleen de meest spiritueel hoogbegaafden mogen deze plaats betreden. Shambala wordt beschouwd als een mythische plek voor velen, maar een werkelijkheid voor anderen die geloven dat alleen verlichte zielen deze plek werkelijk kunnen vinden. De afgelegen en geïsoleerde Altai gebergten zijn altijd al gehuld geweest in het mysterie en mythes van de geest en de ziel. Bekend als de geboorteplaats van het Sjamanisme belichaamt de Altai niet alleen een fysiek goddelijk landschap, maar ook een spiritueel landschap. Deze heilige plaats zou de bron van alle welzijn op aarde zijn. Belukha is ook de bron waar de heilige Katun rivier ontspringt. Daar zijn meerdere heilige plaatsen ontstaan waar sjamanen hun respect tonen en offergaven brengen aan de spirit van deze plek.MIJN PERSOONLIJKE PAD

Door schade en schande wordt men wijs....

 

dit geldt voor ons allemaal. We vallen en we staan weer op.

Ik had niet de gemakkelijkste jeugd. En de thema's die mijn verdriet kleurden tijdens mijn jeugd kwamen telkens maar weer terug tijdens mijn volwassen leven. Sessies bij psychologen hielpen niet. Twee maal heb ik een burn out gehad, en ook zware paniekaanvallen. Daarbovenop werd ik fysiek nog eens op de proef gesteld door fibromyalgie. 

Af en toe ging het wel eens beter totdat een negatieve periode weer de overhand kreeg. Er kwam een ommekeer met mijn zoektocht naar healing.

 

Eerst met babystapjes. Dankzij Louise Hay, de kwantumtheorie, en later ook Thich Nhat Hahn (mindfulness) kwam ik stilletjes aan, terug aan het roer van mijn leven. Het besef dat gedachten onze wereld creeëren nam plaats in mijn hoofd.

Ik begon terug graag te leven, kreeg er weer vat op.. maar vooral sinds ik aan mijn zielenpad ben beginnen 'deelnemen'.

Deelnemen en verbinden, dat gaat nog een stap verder in 'bewustzijn' voor mijn gevoel. En 'bewustzijn' of 'awareness' daar gaat het om in het leven. Als deelnemer 'ben' je je pad. Je bent één met alles.

Als je bewustzijn alles kan omvatten kan het bovendien ook een nieuwe 'lifetrack' creeëren.

Dit is wat ik in het Sjamanisme heb mogen ontdekken. Het is in de maatschappij / matrix een 'groots' idee dat we creeëren vanuit de materiële wereld (egowereld) Maar het bescheiden idee dat we creeëren via de 'droomwereld' , door één te zijn met de wereld van Spirit. Dit inspireert me in mijn hart en ziel. De spiritwereld heeft me gevonden, en ik beleef haar.

Ondertussen heb ik meer dan 300 mensen mogen helpen op hun zielenpad en ik vind mijn werk nog steeds het meest vervullende en dankbare dat ik mag doen in mijn leven!

 

Leef je leven graag! Maar daar moet je wel iets voor doen. Ga zoeken wat bij je past. Draag zorg voor jezelf. En vooral: hou van jezelf!

 


Opleidingen - cursussen 

Kosmosofie : 4 jaar - Hans Verstraelen

Louise Hay : Heal your life weekend

Reiki 1

Soulkey Therapeut - HYPNO ACADEMY

Reiki 2

Cranio Sacraaltherapeut

Mindfulnesscoach

Basis Siberisch sjamanisme - AHAMKARA

De Reis van de Sjamaan - KARIEN PIETERSE 

Sjamanistische extractie - KARIEN PIETERSE 

Soul Retrieval - KARIEN PETIERSE 

Siberisch sjamanistisch healer - PETRA GIESBERGEN

Siberisch sjamanistisch healer - AHAMKARA


Workshops

Vind je zielenpad - ANAM CARA

Soul Rebirthing - leven en dood ritueel - Laurentia healingen)

Vortex energie en Arcturianen - Laurentia healingen

Wichelroede lopen en bomen energieën - Laurentia healingen

ONTSTAAN VAN DE RODE NIJLVARAAN

Anouck, Johnny en ik zelf hadden een sjamanistisch groeigroepje opgericht. Onze totemdieren waren een Rode wouw, een Varaan en een Nijlpaard. In een lollig moment kwam Johnny op het idee om deze 3 dieren te verbinden en zo ontstond de naam van ons : De Rode Nijlvaraan. Wat wij ook heel symbolisch vinden. We zien Egypte als een esotherisch of spiritueel centrum van deze wereld. We hopen dan ook hiermee aan te tonen dat we open staan voor zowel de wijsheden van het Oosten als het Westen en deze te mogen integreren in het midden. Letterlijk als figuurlijk.

Om vrede in de wereld te hebben, moeten de volken in vrede leven.

Om tussen de volken vrede te hebben, moeten de steden niet tegen elkaar opstaan.

Om vrede in de steden te hebben, moeten de buren elkaar verstaan.

Om vrede tussen de buren te hebben, moet er vrede heersen in huis.

Om thuis vrede te hebben, moet je hem vinden in je eigen hart.

Lao Tse